Sortida Teatre Segon de Batxillerat, La Plaça del Diamant

DSCN6022

Els alumnes de segon de Batxillerat han anat al teatre (SAT) per veure l’obra La plaça del Diamant, lectura obligatòria de la matèria de llengua catalana i literatura.

Es tracta d’una obra de la Mercè Rodoreda, l’escriptora més llegida i més traduïda de la literatura catalana. La novel·la s’ha convertit en un clàssic de la literatura catalana de postguerra. Publicada per primer cop l’any 1962, ha estat traduïda a més de trenta idiomes Amb el rerefons de l’arribada de la República i de la guerra civil , narra la història de la Natàlia, una jove com d’altres de la seva època, que accepta sense rondinar tot allò que la vida, i el seu marit Quimet, li imposa. Arriba a acceptar que li canviïn el nom pel de Colomet.

Fent servir com a recurs expressiu l´escriptura parlada amb receptor mut, Mercè Rodoreda permet que els lectors coneguin els sentiments més profunds de la protagonista. L’autora se serveix d’un estil narratiu simple i planer, carregat de poesia, adequat a la innocència i ingenuïtat de la protagonista.

DEPARTAMENT LLENGUA CATALANA I LITERATURA
ESO I BATXILLERAT